Moneycontrol
Last Updated : Dec 14, 2018 05:12 PM IST | Source: Moneycontrol.com

Moneycontrol Ultimate Business Quiz #56: Test your knowledge

Take a shot at the Moneycontrol Ultimate Business Quiz. Check how many you get right.

Anubhav Chatterjee
Avinash Mudaliar @moneycontrolcom
Q1. It turns out that the burger comes from the Xerox "Star" personal workstation, one of the earliest graphical user interfaces. Its designer, Norm Cox, was responsible for the entire system's interface—including the icons that would effectively communicate functionality to the earliest computer users. What did Norm Cox design?
1/40

Q1. It turns out that the burger comes from the Xerox "Star" personal workstation, one of the earliest graphical user interfaces. Its designer, Norm Cox, was responsible for the entire system's interface—including the icons that would effectively communicate functionality to the earliest computer users. What did Norm Cox design?

Answer: Hamburger Icon
2/40

Answer: Hamburger Icon

Q2. Identify this hotel booking website.
3/40

Q2. Identify this hotel booking website.

Answer: StayUncle
4/40

Answer: StayUncle

Q3. Where Is My Train was founded by five former executives of TiVo Corporation, a technology entertainment company in the US. Where Is My Train offers offline integration of Indian Railways and IRCTC timetables, using cell-tower information to locate trains. The app also helps customers zero in on trains with just the source and destination or even partial train names. Which company has acquired it?
5/40

Q3. Where Is My Train was founded by five former executives of TiVo Corporation, a technology entertainment company in the US. Where Is My Train offers offline integration of Indian Railways and IRCTC timetables, using cell-tower information to locate trains. The app also helps customers zero in on trains with just the source and destination or even partial train names. Which company has acquired it?

Answer: Google
6/40

Answer: Google

Q4. Which startup’s logo is this?
7/40

Q4. Which startup’s logo is this?

Answer: Ezetap
8/40

Answer: Ezetap

Q5. Identify this company which connects you with the nearest available delivery partner to pick up.
9/40

Q5. Identify this company which connects you with the nearest available delivery partner to pick up.

Answer: Dunzo
10/40

Answer: Dunzo

Q6. Amid a visit to Germany, Ramesh Pai found that top of the line engine auto seats utilised rubber treated coconut-coir fiber made from Sri Lankan base material. He realized that India was one of the biggest makers of coconut on the planet thus he appropriately expected, there was another business to be spearheaded. Accused of this idea, he returned home to begin his voyage of finding how best he could exploit the coir husk India created. He found that coconut coir was being utilized just by the cabin business to fabricate retted texture. Which brand came into being? (Image: Reuters).
11/40

Q6. Amid a visit to Germany, Ramesh Pai found that top of the line engine auto seats utilised rubber treated coconut-coir fiber made from Sri Lankan base material. He realized that India was one of the biggest makers of coconut on the planet thus he appropriately expected, there was another business to be spearheaded. Accused of this idea, he returned home to begin his voyage of finding how best he could exploit the coir husk India created. He found that coconut coir was being utilized just by the cabin business to fabricate retted texture. Which brand came into being? (Image: Reuters).

Answer: Kurl-On (Kurl-On/Facebook)
12/40

Answer: Kurl-On (Kurl-On/Facebook)

Q7. The company started to make Wacho-traditional Japanese Account Book.The company currently has a stake in Camlin. Identify the company.(Image: Reuters)
13/40

Q7. The company started to make Wacho-traditional Japanese Account Book.The company currently has a stake in Camlin. Identify the company.(Image: Reuters)

Answer: Kokuyo (Image: Facebook)
14/40

Answer: Kokuyo (Image: Facebook)

Q8. Which brand was born out of Chellaram & Parker?
15/40

Q8. Which brand was born out of Chellaram & Parker?

Answer: Chelpark
16/40

Answer: Chelpark

Q9. The company was founded in Chicago in 1923 by August and Herbert Kochs as a division of their Victor Chemical Works cleaning products company. The company is a provider of cleaning and hygiene products serving customers in the hospitality, healthcare, food and beverage, food service, retail and facility management sectors. It integrates chemicals, floor care machines, tools and equipment, with a wide range of technology based value-added services, food safety services and water and energy management. Identify the company. (Image: Reuters)
17/40

Q9. The company was founded in Chicago in 1923 by August and Herbert Kochs as a division of their Victor Chemical Works cleaning products company. The company is a provider of cleaning and hygiene products serving customers in the hospitality, healthcare, food and beverage, food service, retail and facility management sectors. It integrates chemicals, floor care machines, tools and equipment, with a wide range of technology based value-added services, food safety services and water and energy management. Identify the company. (Image: Reuters)

Answer: Diversey (Image: Diversey/Facebook)
18/40

Answer: Diversey (Image: Diversey/Facebook)

Q10. This is the symbol of a newly formed political party “Jan Vikalp Party” by a former Chief Minister of Gujarat. Identify the leader.
19/40

Q10. This is the symbol of a newly formed political party “Jan Vikalp Party” by a former Chief Minister of Gujarat. Identify the leader.

Answer: Shankar Singh Vaghela
20/40

Answer: Shankar Singh Vaghela

Q11. This method is intended to make verification system for electronic voting machines. It allows voters to verify that their votes are cast as intended. What is it called?
21/40

Q11. This method is intended to make verification system for electronic voting machines. It allows voters to verify that their votes are cast as intended. What is it called?

Answer: Voter-verified paper audit trail. (Image: Reuters)
22/40

Answer: Voter-verified paper audit trail. (Image: Reuters)

Q12. This method is intended to make verification system for electronic voting machines. It allows voters to verify that their votes are cast as intended. What is it called?X is a story telling based on medieval Urdu tales. At its peak from the late 16th to 19th centuries, X performers entertained audiences with tales of war, magic and adventures that revolved around the adventures of Amir Hamza, titled “Dastan e Amir Hamza”, a man said to be an uncle of Prophet Mohammad.The word means to tell a tale? Identify X.
23/40

Q12. This method is intended to make verification system for electronic voting machines. It allows voters to verify that their votes are cast as intended. What is it called?X is a story telling based on medieval Urdu tales. At its peak from the late 16th to 19th centuries, X performers entertained audiences with tales of war, magic and adventures that revolved around the adventures of Amir Hamza, titled “Dastan e Amir Hamza”, a man said to be an uncle of Prophet Mohammad.The word means to tell a tale? Identify X.

Answer: Dastangoi
24/40

Answer: Dastangoi

Q13. One of the few unique feature of this public transport medium is that when the door opens, a 3 second tune composed by Bijibal is played. The tune features a Chenda and Ilathalam. The motive of this is to give it a local flavour. Where will you come across this?
25/40

Q13. One of the few unique feature of this public transport medium is that when the door opens, a 3 second tune composed by Bijibal is played. The tune features a Chenda and Ilathalam. The motive of this is to give it a local flavour. Where will you come across this?

Answer: Kochi Metro
26/40

Answer: Kochi Metro

Q14. Who is this fictional detective?
27/40

Q14. Who is this fictional detective?

Answer: Agent Rana
28/40

Answer: Agent Rana

Q15. What is the theme of this sand-art by Sudharshan Patnaik?
29/40

Q15. What is the theme of this sand-art by Sudharshan Patnaik?

Answer: Virat Kohli’s birthday
30/40

Answer: Virat Kohli’s birthday

Q16. BrightHouse is a British household goods chain offering “rent-to-own” deals. In the recent Paradise Papers, it shows the wealth of one woman who probably hasn't pushed around a vacuum cleaner or defrosted a freezer in quite some time, flowed into the chain store. This woman, who in her 91-years-old, can hopefully always afford to pay cash. Who is this woman?
31/40

Q16. BrightHouse is a British household goods chain offering “rent-to-own” deals. In the recent Paradise Papers, it shows the wealth of one woman who probably hasn't pushed around a vacuum cleaner or defrosted a freezer in quite some time, flowed into the chain store. This woman, who in her 91-years-old, can hopefully always afford to pay cash. Who is this woman?

Answer: Her Majesty, Queen Elizabeth II
32/40

Answer: Her Majesty, Queen Elizabeth II

Q17. The image on the next slide shows a particular route undertaken by a Sadhguru to create awareness on protecting rivers. It started on 2nd September’17 and culminated on 2nd October’17. What was it called?
33/40

Q17. The image on the next slide shows a particular route undertaken by a Sadhguru to create awareness on protecting rivers. It started on 2nd September’17 and culminated on 2nd October’17. What was it called?

Answer: Rally for Rivers
34/40

Answer: Rally for Rivers

Q18. The movie is about the run-up to the infamous match in 1973 in front of 30,000 live spectators and a colossal Superbowl-sized TV audience.
35/40

Q18. The movie is about the run-up to the infamous match in 1973 in front of 30,000 live spectators and a colossal Superbowl-sized TV audience.

Answer: Battle of the Sexes
36/40

Answer: Battle of the Sexes

Q19. Sudharma is a daily published from a bylane in Mysuru. Today, despite having numerous publications in this language, Sudharma still stands out as it is India’s oldest surviving publication in this language. Name the language in which it is published.
37/40

Q19. Sudharma is a daily published from a bylane in Mysuru. Today, despite having numerous publications in this language, Sudharma still stands out as it is India’s oldest surviving publication in this language. Name the language in which it is published.

Answer: Sanskrit
38/40

Answer: Sanskrit

Q20. Who owns this production house?
39/40

Q20. Who owns this production house?

Answer: Anushka Sharma
40/40

Answer: Anushka Sharma

First Published on Dec 14, 2018 05:12 pm
Loading...
Sections
Follow us on
Available On
PCI DSS Compliant