Moneycontrol
you are here: HomeNewsBusiness
Last Updated : Dec 07, 2018 05:25 PM IST | Source: Moneycontrol.com

Moneycontrol Ultimate Business Quiz #55: Test your knowledge

Take a shot at the Moneycontrol Ultimate Business Quiz. Check how many you get right.

Anubhav Chatterjee
Avinash Mudaliar @moneycontrolcom
Q1. Started in 2003 by brothers Amit & Apurva Kumat the company has grown its revenue. Now limited to states like MP, UP, Rajasthan, Maharastra, it is giving tough competition to Lays & Bingo. Name the brand, which has Salman Khan as its brand ambassador.
1/40

Q1. Started in 2003 by brothers Amit & Apurva Kumat the company has grown its revenue. Now limited to states like MP, UP, Rajasthan, Maharastra, it is giving tough competition to Lays & Bingo. Name the brand, which has Salman Khan as its brand ambassador.

Answer: Yellow Diamond
2/40

Answer: Yellow Diamond

Q2. Who owns the following shell companies - Pharma Trading Company, Gem Investment & Trading Company and Kamsco Industries?
3/40

Q2. Who owns the following shell companies - Pharma Trading Company, Gem Investment & Trading Company and Kamsco Industries?

Answer: Vijay Mallya
4/40

Answer: Vijay Mallya

Q3. Identify the advertiser.
5/40

Q3. Identify the advertiser.

Answer: Paper Boat.
6/40

Answer: Paper Boat.

Q4. He owns the franchise of Planet Hollywood in Goa as well as King’s Beer. But since King’s Beer isn’t popular enough to get its own calendar, X simply acquired a stake in Playboy India. Identify X, who has also acted in a movie opposite Sunny Leone.
7/40

Q4. He owns the franchise of Planet Hollywood in Goa as well as King’s Beer. But since King’s Beer isn’t popular enough to get its own calendar, X simply acquired a stake in Playboy India. Identify X, who has also acted in a movie opposite Sunny Leone.

 Answer: Sachiin Joshi.
8/40

Answer: Sachiin Joshi.

Q5. Font X was her first educational brochure. Today, Font X is a virtual magazine for those who want to enjoy a fulfilling love and sex life: A Sex Guide 2.0, which has tips and tricks on seduction & orgasm, news and trends around sexual well-being themed, body knowledge mediates and sex toys. Who owned Font X?
9/40

Q5. Font X was her first educational brochure. Today, Font X is a virtual magazine for those who want to enjoy a fulfilling love and sex life: A Sex Guide 2.0, which has tips and tricks on seduction & orgasm, news and trends around sexual well-being themed, body knowledge mediates and sex toys. Who owned Font X?

Answer: Beate Uhse.
10/40

Answer: Beate Uhse.

Q6. Identify the advertiser.
11/40

Q6. Identify the advertiser.

Answer: Van Heusen.
12/40

Answer: Van Heusen.

Q7. The cricket tournament was of 90 minutes duration with 10 overs each, played at Sharjah in the month of December’17. It had 6 teams– Maratha Arabians, Pakhtoons, Bengal Tigers, Kerala Kings, Punjabi Legends and Colombo Lions. Identify the tournament.
13/40

Q7. The cricket tournament was of 90 minutes duration with 10 overs each, played at Sharjah in the month of December’17. It had 6 teams– Maratha Arabians, Pakhtoons, Bengal Tigers, Kerala Kings, Punjabi Legends and Colombo Lions. Identify the tournament.

Answer: Ten Cricket League.
14/40

Answer: Ten Cricket League.

Q8. Launched by Six Point Brewery in New York, this beer brand was named as a tribute to Panthera tigris tigris. Since 2014, this beer brand is known by a name which is reminiscent of a community in Eastern India. Identify the beer brand.
15/40

Q8. Launched by Six Point Brewery in New York, this beer brand was named as a tribute to Panthera tigris tigris. Since 2014, this beer brand is known by a name which is reminiscent of a community in Eastern India. Identify the beer brand.

Answer: Bengali.
16/40

Answer: Bengali.

Q9. Apart from his known talent, X has invested in start-ups like Koala Mattress & Snappr. Who is X?
17/40

Q9. Apart from his known talent, X has invested in start-ups like Koala Mattress & Snappr. Who is X?

Answer: Steve Smith.
18/40

Answer: Steve Smith.

Q10. The origin of this industry in India goes back to the beginning of this century. Around 1910 immigrant Japanese families who settled in Calcutta began making this product with simple hand- and power-operated machines. After the war, factories in Calcutta were unable to compete with imports, and handmade match production shifted to southern India. What is this industry?
19/40

Q10. The origin of this industry in India goes back to the beginning of this century. Around 1910 immigrant Japanese families who settled in Calcutta began making this product with simple hand- and power-operated machines. After the war, factories in Calcutta were unable to compete with imports, and handmade match production shifted to southern India. What is this industry?

Answer: Safety Match Industry.
20/40

Answer: Safety Match Industry.

Q11. Mindshare, India’s largest full service media agency and a part of GroupM, has recently collaborated with world renowned automobile manufacturing company X, to launch #MakeYourCitySafe, a campaign aimed at empowering women to make a stand for their safety. With X acting as the Safety Partner, the campaign takes the form of a desperate plea from the city to its female residents, to not give up or lose hope in it, and instead, to take to the streets and make their city safer for themselves. Idenitfy the car company.
21/40

Q11. Mindshare, India’s largest full service media agency and a part of GroupM, has recently collaborated with world renowned automobile manufacturing company X, to launch #MakeYourCitySafe, a campaign aimed at empowering women to make a stand for their safety. With X acting as the Safety Partner, the campaign takes the form of a desperate plea from the city to its female residents, to not give up or lose hope in it, and instead, to take to the streets and make their city safer for themselves. Idenitfy the car company.

Answer: Volvo.
22/40

Answer: Volvo.

Q12. It is an ambitious project with long-term aims, that is being developed in partnership with Swarovski, The Woolmark Company and MATCHESFASHION.COM. The aim is to showcase a wealth of design and artisan fashion talent across its 53 countries. Selected design talent includes major names such as Karen Walker representing New Zealand, Bibi Russell representing Bangladesh and Burberry and Stella McCartney representing the UK. What is it known as?
23/40

Q12. It is an ambitious project with long-term aims, that is being developed in partnership with Swarovski, The Woolmark Company and MATCHESFASHION.COM. The aim is to showcase a wealth of design and artisan fashion talent across its 53 countries. Selected design talent includes major names such as Karen Walker representing New Zealand, Bibi Russell representing Bangladesh and Burberry and Stella McCartney representing the UK. What is it known as?

Answer: The Commonwealth Fashion Exchange.
24/40

Answer: The Commonwealth Fashion Exchange.

Q13. This a small Muslim community based largely in Gujarat and Maharashtra. They run roughly 1,500 restaurants across Gujarat, Maharashtra and parts of Andhra Pradesh. A close-knit community of about 5 lakh Shias and Agakhanis, work on trust — be it in transactions with people from their own community or with vendors outside and believe in strong business relationships. How do we know them?
25/40

Q13. This a small Muslim community based largely in Gujarat and Maharashtra. They run roughly 1,500 restaurants across Gujarat, Maharashtra and parts of Andhra Pradesh. A close-knit community of about 5 lakh Shias and Agakhanis, work on trust — be it in transactions with people from their own community or with vendors outside and believe in strong business relationships. How do we know them?

Answer: Cheliyas.
26/40

Answer: Cheliyas.

Q14. In 1884 he founded Charles L. Webster and Company, which he named after his business agent (and his niece’s husband), who became its director. He hoped to reap the combined benefits of being an author and a publisher. The the firm never duplicated its early triumphs, and projects that seemed so promising—biographies of Pope Leo XIII and Henry Ward Beecher, memoirs of other Civil War generals, and Elizabeth Custer’s chronicles of her famous husband’s journey west—failed to realize their expected profits. Who owned this publishing company?
27/40

Q14. In 1884 he founded Charles L. Webster and Company, which he named after his business agent (and his niece’s husband), who became its director. He hoped to reap the combined benefits of being an author and a publisher. The the firm never duplicated its early triumphs, and projects that seemed so promising—biographies of Pope Leo XIII and Henry Ward Beecher, memoirs of other Civil War generals, and Elizabeth Custer’s chronicles of her famous husband’s journey west—failed to realize their expected profits. Who owned this publishing company?

Answer: Mark Twain.
28/40

Answer: Mark Twain.

Q15. Yūichi Ishii is the founder of Family Romance, a company which is into the business of replacements is one among a number of agencies in Japan. The founder’s goal is to bring about a society where no one needs our service. What are they into?
29/40

Q15. Yūichi Ishii is the founder of Family Romance, a company which is into the business of replacements is one among a number of agencies in Japan. The founder’s goal is to bring about a society where no one needs our service. What are they into?

Answer: Replacement of relatives.
30/40

Answer: Replacement of relatives.

Q16. Identify the award.
31/40

Q16. Identify the award.

Answer: AVN Awards.
32/40

Answer: AVN Awards.

Q17. This company was incorporated in 1993 under a Memorandum of Association. There are currently three members of The Trust, each of whom is required to contribute an amount not exceeding £ 1 in the event of it winding up. It generated revenues to the tune of £60 million in the last year from ticket sales, merchandise and F&B sales.
33/40

Q17. This company was incorporated in 1993 under a Memorandum of Association. There are currently three members of The Trust, each of whom is required to contribute an amount not exceeding £ 1 in the event of it winding up. It generated revenues to the tune of £60 million in the last year from ticket sales, merchandise and F&B sales.

Answer: Royal Collection Trust.
34/40

Answer: Royal Collection Trust.

Q18. A new company was incorporated on December 8, 2017, by the name of Sabin Advisors to diversify into Strategic Investments. Today it might be seen as a foresighted decision but the company has had made investments in promising startups like Unacademy, Ather Energy, Sightuple, Inshorts, Tracxn, Zopper, Roposo and Sheroes. What is the logic behind the name of the company?
35/40

Q18. A new company was incorporated on December 8, 2017, by the name of Sabin Advisors to diversify into Strategic Investments. Today it might be seen as a foresighted decision but the company has had made investments in promising startups like Unacademy, Ather Energy, Sightuple, Inshorts, Tracxn, Zopper, Roposo and Sheroes. What is the logic behind the name of the company?

Answer: Sachin Bansal and Binny Bansal.
36/40

Answer: Sachin Bansal and Binny Bansal.

 Q19. The LiDAR technique was used for the first time for this purpose in India. The survey was conducted by a helicopter, which carries equipment, including a high-resolution digital camera (100 megapixel), a laser scanner and a data recorder. The total flying time was 30 hours. The exercise was highly accurate and enabled capturing data of buildings and forest, the helicopter flew at a height of 500 metres while identifying 15.6 points per square metre. The LiDAR survey was among four surveys —geo-technical investigation, hydrological survey and land plan preparations. What was the purpose of this capital extensive survey?
37/40

Q19. The LiDAR technique was used for the first time for this purpose in India. The survey was conducted by a helicopter, which carries equipment, including a high-resolution digital camera (100 megapixel), a laser scanner and a data recorder. The total flying time was 30 hours. The exercise was highly accurate and enabled capturing data of buildings and forest, the helicopter flew at a height of 500 metres while identifying 15.6 points per square metre. The LiDAR survey was among four surveys —geo-technical investigation, hydrological survey and land plan preparations. What was the purpose of this capital extensive survey?

Answer: Mumbai-Ahmedabad bullet train project.
38/40

Answer: Mumbai-Ahmedabad bullet train project.

Q20. These are a range of products from a company, which claims to be the world’s largest IoT platform.
39/40

Q20. These are a range of products from a company, which claims to be the world’s largest IoT platform.

Answer: Xiaomi.
40/40

Answer: Xiaomi.

First Published on Dec 7, 2018 04:51 pm
More From
Loading...
Sections
Follow us on
Available On
PCI DSS Compliant