Moneycontrol
you are here: HomeNewsBusiness
Last Updated : Nov 30, 2018 04:20 PM IST | Source: Moneycontrol.com

Moneycontrol Ultimate Business Quiz #54: Test your knowledge

Avinash Mudaliar @moneycontrolcom
Anubhav Chatterjee
Q1. Identify the Google Doodle.
1/40

Q1. Identify the Google Doodle.

Answer: Arecibo message.
2/40

Answer: Arecibo message.

Q2. The company Bubbles Incorporated SA was set up in 1972 to merchandise, protect and promote his image. Bubbles Incorporated SA owns, by assignment from the legend himself, trademark, service mark, publicity and related rights to the name, likeness and personality of him and his little tramp character, and the merchandising rights thereto. Whose product does the company sell?
3/40

Q2. The company Bubbles Incorporated SA was set up in 1972 to merchandise, protect and promote his image. Bubbles Incorporated SA owns, by assignment from the legend himself, trademark, service mark, publicity and related rights to the name, likeness and personality of him and his little tramp character, and the merchandising rights thereto. Whose product does the company sell?

Answer: Charlie Chaplin. (Image: Reuters)
4/40

Answer: Charlie Chaplin. (Image: Reuters)

Q3. Identify the company which was formed when bookings.nl, founded in 1996 by Geert-Jan Bruinsma, merged in 2000 with Bookings Online, founded by Sicco and Alec Behrens, Marijn Muyser and Bas Lemmens, which operated as Bookings.org?
5/40

Q3. Identify the company which was formed when bookings.nl, founded in 1996 by Geert-Jan Bruinsma, merged in 2000 with Bookings Online, founded by Sicco and Alec Behrens, Marijn Muyser and Bas Lemmens, which operated as Bookings.org?

Answer: Booking.com. (Image: Facebook Page)
6/40

Answer: Booking.com. (Image: Facebook Page)

Q4. Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) is an open source platform developed at Intel Labs to enable people with motor neuron diseases and other disabilities to have full access to the capabilities and applications of their computers through very constrained interfaces suitable for their condition. It was originally developed by researchers at Intel Labs for whom?
7/40

Q4. Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) is an open source platform developed at Intel Labs to enable people with motor neuron diseases and other disabilities to have full access to the capabilities and applications of their computers through very constrained interfaces suitable for their condition. It was originally developed by researchers at Intel Labs for whom?

Answer: Stephen Hawking. (Image: Reuters)
8/40

Answer: Stephen Hawking. (Image: Reuters)

Q5. During 1986, this company became the parent company of Picquotware, a manufacturer of teapots and jugs, based in Northampton. In November 1987, a fire destroyed the Northampton factory and production was restarted at Burntwood in Staffordshire. On 25 November 2004, the company closed the Burntwood factory and stopped manufacturing Picquotware. Name the company.
9/40

Q5. During 1986, this company became the parent company of Picquotware, a manufacturer of teapots and jugs, based in Northampton. In November 1987, a fire destroyed the Northampton factory and production was restarted at Burntwood in Staffordshire. On 25 November 2004, the company closed the Burntwood factory and stopped manufacturing Picquotware. Name the company.

Answer: WPP. (Image: Facebook Page)
10/40

Answer: WPP. (Image: Facebook Page)

Q6. The brand began in the years following World War II. At the time, most hotels were either large urban properties or smaller family owned roadside hotels. In California, a network of independent hotel operators began making referrals of each other to travelers. This “referral system” consisted of phone calls between one desk operator and another. This small and informal network eventually grew into the modern hotel chain founded by MK Guertin in 1946. Identify the brand.
11/40

Q6. The brand began in the years following World War II. At the time, most hotels were either large urban properties or smaller family owned roadside hotels. In California, a network of independent hotel operators began making referrals of each other to travelers. This “referral system” consisted of phone calls between one desk operator and another. This small and informal network eventually grew into the modern hotel chain founded by MK Guertin in 1946. Identify the brand.

Answer: Best Western. (Image: Facebook Page)
12/40

Answer: Best Western. (Image: Facebook Page)

Q7. Identify the regional airlines from India.
13/40

Q7. Identify the regional airlines from India.

Answer: Air Odisha.
14/40

Answer: Air Odisha.

Q8. Who owns this?
15/40

Q8. Who owns this?

Answer: Amazon.
16/40

Answer: Amazon.

Q9. Created by Phil Gable, these statues are inviting dogs to pee. On whom are they based?
17/40

Q9. Created by Phil Gable, these statues are inviting dogs to pee. On whom are they based?

Answer: Donald Trump.
18/40

Answer: Donald Trump.

Q10. This app is designed for the Indian market, will give hyper-local information on neighbourhoods. This will be user-generated content, similar to Quora. Who owns this app?
19/40

Q10. This app is designed for the Indian market, will give hyper-local information on neighbourhoods. This will be user-generated content, similar to Quora. Who owns this app?

Answer: Google.
20/40

Answer: Google.

Q11. Identify the firm which dates back to 1849 with the founding of Harding & Pullein in England.
21/40

Q11. Identify the firm which dates back to 1849 with the founding of Harding & Pullein in England.

Answer: Ernst & Young.
22/40

Answer: Ernst & Young.

Q12. Name the accounting giant which voluntarily surrendered its licenses to practice as Certified Public Accountants in the United States after being found guilty of criminal charges relating to the firm's auditing of Enron, an energy corporation based in Texas, which filed for bankruptcy in 2001.
23/40

Q12. Name the accounting giant which voluntarily surrendered its licenses to practice as Certified Public Accountants in the United States after being found guilty of criminal charges relating to the firm's auditing of Enron, an energy corporation based in Texas, which filed for bankruptcy in 2001.

Answer: Arthur Anderson.
24/40

Answer: Arthur Anderson.

Q13. As a young regional manager at Bull in the early 1960s, he got permission from management to invite his best clients to big rugby tournaments. He also invited close friends to join him, at his own expense, in attending rugby matches all over the world. He saw rugby as a team sport where solidarity is a must—a sport, he said, “in which you can’t accomplish anything without the rest of your teammates, where the player who scores a try doesn’t think he’s king of the world because he knows it’s the result of teamwork, a shared drive and a common strategy.” The other connection was that he thought of rugby as a combative sport. “One of the essential values to the company’s success is this fighting spirit—the desire to battle it out, engage, take risks and to win!” he said. Name the company which was also the official sponsor of the Rugby World Cup in France in 2007.
25/40

Q13. As a young regional manager at Bull in the early 1960s, he got permission from management to invite his best clients to big rugby tournaments. He also invited close friends to join him, at his own expense, in attending rugby matches all over the world. He saw rugby as a team sport where solidarity is a must—a sport, he said, “in which you can’t accomplish anything without the rest of your teammates, where the player who scores a try doesn’t think he’s king of the world because he knows it’s the result of teamwork, a shared drive and a common strategy.” The other connection was that he thought of rugby as a combative sport. “One of the essential values to the company’s success is this fighting spirit—the desire to battle it out, engage, take risks and to win!” he said. Name the company which was also the official sponsor of the Rugby World Cup in France in 2007.

Answer: Capgemini.
26/40

Answer: Capgemini.

Q14. Denise Coates developed a sports betting platform and trading team to launch the business online in March 2001. The business borrowed £15 million from RBS against the family's betting shop estate which had been started by Peter Coates in 1974 and had been run by Denise Coates as managing director from 1995. Which online gambling company does she own?
27/40

Q14. Denise Coates developed a sports betting platform and trading team to launch the business online in March 2001. The business borrowed £15 million from RBS against the family's betting shop estate which had been started by Peter Coates in 1974 and had been run by Denise Coates as managing director from 1995. Which online gambling company does she own?

Answer: Bet365. (Image: Facebook Page)
28/40

Answer: Bet365. (Image: Facebook Page)

Q15. It was the brand name for die-cast Mazak zinc alloy miniature vehicles produced by Meccano Ltd. They were made in England from 1934 to 1979, at a factory in Binns Road in Liverpool. They were among the most popular diecast vehicles ever made - predating other popular diecast marques, including Corgi, Matchbox and Mattel's Hot Wheels. Identify the brand.
29/40

Q15. It was the brand name for die-cast Mazak zinc alloy miniature vehicles produced by Meccano Ltd. They were made in England from 1934 to 1979, at a factory in Binns Road in Liverpool. They were among the most popular diecast vehicles ever made - predating other popular diecast marques, including Corgi, Matchbox and Mattel's Hot Wheels. Identify the brand.

Answer: Dinky Cars. (Image: Facebook Page)
30/40

Answer: Dinky Cars. (Image: Facebook Page)

Q16. Which brand gets its name from a Hawaian dance which involves hip movement? (Image: Pixabay)
31/40

Q16. Which brand gets its name from a Hawaian dance which involves hip movement? (Image: Pixabay)

Answer: Hula Hoop. (Image: Facebook )
32/40

Answer: Hula Hoop. (Image: Facebook )

Q17. Sir Ernest ____, born in 1876 in Britain, was C.A. and an Auditor of BB & CI Railway in 1911, was a compassionate person by heart and was always concerned about the well being of workforce. The value of co-operation was innate to him which motivated him for the formation of credit co-operatives in India in the early 20th century. Due to his unflinching passion, was born the Credit co-operative Society of BB & CI Railway, in 1912, as a first of its kind in the Railway set up of India with 50000 membership in a decade. They have branches in Gujarat & Rajasthan (Kota, Jaipur, Ajmer) with H.O in Grant Road. Identify the co-operative bank.
33/40

Q17. Sir Ernest ____, born in 1876 in Britain, was C.A. and an Auditor of BB & CI Railway in 1911, was a compassionate person by heart and was always concerned about the well being of workforce. The value of co-operation was innate to him which motivated him for the formation of credit co-operatives in India in the early 20th century. Due to his unflinching passion, was born the Credit co-operative Society of BB & CI Railway, in 1912, as a first of its kind in the Railway set up of India with 50000 membership in a decade. They have branches in Gujarat & Rajasthan (Kota, Jaipur, Ajmer) with H.O in Grant Road. Identify the co-operative bank.

Answer: The Jackson Co-operative Credit Society Of The Employees Of The Western Railway Ltd.
34/40

Answer: The Jackson Co-operative Credit Society Of The Employees Of The Western Railway Ltd.

Q18. Which company's logo is this?
35/40

Q18. Which company's logo is this?

Answer: Gammarelli. (Image: Reuters)
36/40

Answer: Gammarelli. (Image: Reuters)

Q19. Identify the company from the logo.
37/40

Q19. Identify the company from the logo.

Answer: Uber Eats.
38/40

Answer: Uber Eats.

Q20. Identify this chain of hotels.
39/40

Q20. Identify this chain of hotels.

Answer: Carlson. (Image: Facebook Page)
40/40

Answer: Carlson. (Image: Facebook Page)

First Published on Nov 30, 2018 04:20 pm
Loading...
Sections
Follow us on
Available On
PCI DSS Compliant