Moneycontrol
you are here: HomeNewsBusiness
Last Updated : Nov 09, 2018 08:52 PM IST | Source: Moneycontrol.com

Moneycontrol Ultimate Business Quiz #52: Test your knowledge

Take a shot at the Moneycontrol Ultimate Business Quiz. Check how many you get right.

Avinash Mudaliar @moneycontrolcom
Anubhav Chatterjee
Q1. Which Italian manufacturer came up with this ad? Hint: Students should find some use in their products.
1/40

Q1. Which Italian manufacturer came up with this ad? Hint: Students should find some use in their products.

Answer: Moleskine
2/40

Answer: Moleskine

Q2. Which iconic Indian brand is named after the title song of this movie?
3/40

Q2. Which iconic Indian brand is named after the title song of this movie?

Answer: Rajnigandha. DS Group picked the brand name for its pan masala, looking at the popularity of the title song of the movie Rajnigandha in early ‘80s.
4/40

Answer: Rajnigandha. DS Group picked the brand name for its pan masala, looking at the popularity of the title song of the movie Rajnigandha in early ‘80s.

Q3. If three of the four ‘partners’ are shown here, who is the missing fourth?
5/40

Q3. If three of the four ‘partners’ are shown here, who is the missing fourth?

Answer: Anil Ambani. Together with Jeff Skoll, Steven Spielberg and Darren Throop, he is one of the four partners in the newly restructured Amblin Partners.
6/40

Answer: Anil Ambani. Together with Jeff Skoll, Steven Spielberg and Darren Throop, he is one of the four partners in the newly restructured Amblin Partners.

Q4. These words were coined by the advertising great on the left, inspired by the last words of the convict on the right. What famous three words associated with the world of business?
7/40

Q4. These words were coined by the advertising great on the left, inspired by the last words of the convict on the right. What famous three words associated with the world of business?

Answer: Just Do It. Dan Wieden coined it, inspired by the last words of convict Gary Gilmore.
8/40

Answer: Just Do It. Dan Wieden coined it, inspired by the last words of convict Gary Gilmore.

Q5. What famous methodology is being lampooned in this Dilbert cartoon?
9/40

Q5. What famous methodology is being lampooned in this Dilbert cartoon?

Answer: Six Sigma
10/40

Answer: Six Sigma

Q6. Considered to be the largest in the world, where will you find this piece of historic furniture?
11/40

Q6. Considered to be the largest in the world, where will you find this piece of historic furniture?

Answer: Taj Falaknuma, Hyderabad. The world’s largest dining hall in the 101 Dining Room of Taj Falaknuma, houses the world’s largest dining table — constructed in seven pieces and with 101 chairs.
12/40

Answer: Taj Falaknuma, Hyderabad. The world’s largest dining hall in the 101 Dining Room of Taj Falaknuma, houses the world’s largest dining table — constructed in seven pieces and with 101 chairs.

Q7. Which second largest privately owned company in the United States forms the subject of this book?
13/40

Q7. Which second largest privately owned company in the United States forms the subject of this book?

Answer: Koch Industries. Koch Industries, Inc. is based in Wichita, Kansas, US, with subsidiaries involved in manufacturing, trading, and investments.
14/40

Answer: Koch Industries. Koch Industries, Inc. is based in Wichita, Kansas, US, with subsidiaries involved in manufacturing, trading, and investments.

Q8. Who is hiring?
15/40

Q8. Who is hiring?

Answer: Disneyland
16/40

Answer: Disneyland

Q9. Who came up with this ad and what specific item does it help you identify?
17/40

Q9. Who came up with this ad and what specific item does it help you identify?

Answer: IKEA, on how to identify an original IKEA Frakta bag
18/40

Answer: IKEA, on how to identify an original IKEA Frakta bag

Q10. Which is the first city in the world to have its own font, created with Microsoft as its partner?
19/40

Q10. Which is the first city in the world to have its own font, created with Microsoft as its partner?

Answer: Dubai
20/40

Answer: Dubai

Q11. With which Indian brand’s logo history would you associate with these images?
21/40

Q11. With which Indian brand’s logo history would you associate with these images?

Answer: Air India
22/40

Answer: Air India

Q12. The CEO of this company (image on the right), chose a name for his company only to realise that the domain name was already taken by a movie (image on left). What did he rename his company?
23/40

Q12. The CEO of this company (image on the right), chose a name for his company only to realise that the domain name was already taken by a movie (image on left). What did he rename his company?

Answer: Go Daddy. CEO Bob Parsons wanted to call it Big Daddy, but realized that the domain name was taken by the Adam Sandler movie of the same name.
24/40

Answer: Go Daddy. CEO Bob Parsons wanted to call it Big Daddy, but realized that the domain name was taken by the Adam Sandler movie of the same name.

Q13. Which company made this petition, to make the Monday after the Super Bowl a holiday?
25/40

Q13. Which company made this petition, to make the Monday after the Super Bowl a holiday?

Answer: Heinz
26/40

Answer: Heinz

Q14. Released in 2016, who is the man seen here with the Amul girl in this ad?
27/40

Q14. Released in 2016, who is the man seen here with the Amul girl in this ad?

Answer: Raghuram Rajan
28/40

Answer: Raghuram Rajan

Q15. There are 280 pieces of these special edition watches made by Omega. This watch is a tribute to which athlete?
29/40

Q15. There are 280 pieces of these special edition watches made by Omega. This watch is a tribute to which athlete?

Answer: Michael Phelps. The Omega Seamaster Planet Ocean “Michael Phelps” Limited Edition watch is limited to 280 pieces, a reference to Phelps’s 28 Olympic medals.
30/40

Answer: Michael Phelps. The Omega Seamaster Planet Ocean “Michael Phelps” Limited Edition watch is limited to 280 pieces, a reference to Phelps’s 28 Olympic medals.

Q16. When he was working at DuPont, he came with a product using one of the waste products of oil refining process. What did he come up with that can be found in most Indian homes today?
31/40

Q16. When he was working at DuPont, he came with a product using one of the waste products of oil refining process. What did he come up with that can be found in most Indian homes today?

Answer: Tupperware. The man in the image was Earl Tupper. He founded the Tupperware Plastics Company in 1938.
32/40

Answer: Tupperware. The man in the image was Earl Tupper. He founded the Tupperware Plastics Company in 1938.

Q17. This ad which came out in September 2017, was an advertisement for which brand?
33/40

Q17. This ad which came out in September 2017, was an advertisement for which brand?

Answer: Manforce
34/40

Answer: Manforce

Q18. The son of Sarvesha Devi, a resident of a village in Kanpur, was awarded a cash prize of one lakh. “It was on December 2, 2016, that he was born, when his mother had gone to deposit the monthly installment of her Lohia Awas loan," said the uncle, Anil Nath, adding, "I named him “X”, as he survived the curse of Y". What are X and Y?
35/40

Q18. The son of Sarvesha Devi, a resident of a village in Kanpur, was awarded a cash prize of one lakh. “It was on December 2, 2016, that he was born, when his mother had gone to deposit the monthly installment of her Lohia Awas loan," said the uncle, Anil Nath, adding, "I named him “X”, as he survived the curse of Y". What are X and Y?

Answer: The baby boy was named Khazanchi (X) Nath, as he survived the curse of demonetisation (Y). The baby was born in a bank, when his mother was standing in a queue to withdraw money. Khanzanchi means treasurer.
36/40

Answer: The baby boy was named Khazanchi (X) Nath, as he survived the curse of demonetisation (Y). The baby was born in a bank, when his mother was standing in a queue to withdraw money. Khanzanchi means treasurer.

Q19. The October 2012 cover of Mad Magazine satirised famous ‘View of the World’ cover of The New Yorker to parody what?
37/40

Q19. The October 2012 cover of Mad Magazine satirised famous ‘View of the World’ cover of The New Yorker to parody what?

Answer: The release of Apple Maps. The work presents what View of the World might look like if one had relied upon the September 2012 version of Apple Maps to locate various landmarks.
38/40

Answer: The release of Apple Maps. The work presents what View of the World might look like if one had relied upon the September 2012 version of Apple Maps to locate various landmarks.

Q20. A law made in 1516 for a certain category of products, it is still used today as a marketing tool in a certain European country. We can see labels like these promoting this category of product, as being complaint with this old law. On which category of products will you see such labels?
39/40

Q20. A law made in 1516 for a certain category of products, it is still used today as a marketing tool in a certain European country. We can see labels like these promoting this category of product, as being complaint with this old law. On which category of products will you see such labels?

Answer: Beer. The Reinheitsgebot or the "German Beer Purity Law" is the collective name for a series of regulations limiting the ingredients in beer in Germany and the states of the former Holy Roman Empire. Because of strong German consumer preferences, labeling beer as being compliant with Reinheitsgebot is believed to be a valuable marketing tool in Germany.
40/40

Answer: Beer. The Reinheitsgebot or the "German Beer Purity Law" is the collective name for a series of regulations limiting the ingredients in beer in Germany and the states of the former Holy Roman Empire. Because of strong German consumer preferences, labeling beer as being compliant with Reinheitsgebot is believed to be a valuable marketing tool in Germany.

First Published on Nov 9, 2018 07:16 pm
Loading...
Sections
Follow us on
Available On