Moneycontrol
you are here: HomeNewsBusiness
Last Updated : Aug 31, 2018 03:15 PM IST | Source: Moneycontrol.com

Moneycontrol Ultimate Business Quiz #42: Test your knowledge

Take a shot at the Moneycontrol Ultimate Business Quiz. Check how many you get right.

Avinash Mudaliar @moneycontrolcom
Anubhav Chatterjee
Q1. This international chain of hotels has been putting both the Bible and the Book of Mormon in its rooms since opening its first hotel in the late 1950s. By year's end, it expects to place the books in 300,000 rooms. What is the name of the chain of hotels? (Image: Reuters)
1/40

Q1. This international chain of hotels has been putting both the Bible and the Book of Mormon in its rooms since opening its first hotel in the late 1950s. By year's end, it expects to place the books in 300,000 rooms. What is the name of the chain of hotels? (Image: Reuters)

Answer: Marriott
2/40

Answer: Marriott

Q2. These foundation colors are made for people of varying skin tones by a company associated with a famous celebrity. It takes its name from the celebrity’s lesser known surname, which she rarely uses in her professional career. Name the celebrity.
3/40

Q2. These foundation colors are made for people of varying skin tones by a company associated with a famous celebrity. It takes its name from the celebrity’s lesser known surname, which she rarely uses in her professional career. Name the celebrity.

Answer: Rihanna (Robyn Rihanna Fenty being her full name) The products are sold under the name ‘Fenty’.
4/40

Answer: Rihanna (Robyn Rihanna Fenty being her full name) The products are sold under the name ‘Fenty’.

Q3. This is an eighteenth century painting of which legendary Indian?
5/40

Q3. This is an eighteenth century painting of which legendary Indian?

Answer: Rani Padmini/Padmavati
6/40

Answer: Rani Padmini/Padmavati

Q4. Which term, recently in news, comes from Latin for "Around/Approximately" and "Day"?
7/40

Q4. Which term, recently in news, comes from Latin for "Around/Approximately" and "Day"?

Answer: Circadian
8/40

Answer: Circadian

Q5. In which Indian state would you find these mirrors?
9/40

Q5. In which Indian state would you find these mirrors?

Answer: Kerala. These are Aranmula kannadi (mirror). They are handmade metal-alloy mirror, made in Aranmula, a small town in Kerala. (Image: WikiMedia Commons)
10/40

Answer: Kerala. These are Aranmula kannadi (mirror). They are handmade metal-alloy mirror, made in Aranmula, a small town in Kerala. (Image: WikiMedia Commons)

Q6. Which brand gets its name from the winged horse of Greek mythology?
11/40

Q6. Which brand gets its name from the winged horse of Greek mythology?

Answer: Asus
12/40

Answer: Asus

Q7. Name the company behind this intern programme.
13/40

Q7. Name the company behind this intern programme.

Answer: Perfetti Van Melle
14/40

Answer: Perfetti Van Melle

Q8. Identify the two famous people in this photograph.
15/40

Q8. Identify the two famous people in this photograph.

Answer: Ernest Hemingway and Fidel Castro at Cojímar, Cuba, May 15, 1960.
16/40

Answer: Ernest Hemingway and Fidel Castro at Cojímar, Cuba, May 15, 1960.

Q9. The company is the second largest mobile network operator of Bangladesh. It is a joint venture between Axiata Group Berhad, of Malaysia, Bharti Airtel Limited, of India and NTT DoCoMo Inc., of Japan. The company recently pulled out as a sponsor of Bangladesh Cricket Team. Name the company.
17/40

Q9. The company is the second largest mobile network operator of Bangladesh. It is a joint venture between Axiata Group Berhad, of Malaysia, Bharti Airtel Limited, of India and NTT DoCoMo Inc., of Japan. The company recently pulled out as a sponsor of Bangladesh Cricket Team. Name the company.

Answer: Robi Axiata Limited
18/40

Answer: Robi Axiata Limited

Q10. What is the name given to this falls due to its shape?
19/40

Q10. What is the name given to this falls due to its shape?

Answer: Horse Shoe Falls. The three waterfalls that make Niagara Falls are the Horseshoe Falls, the American Falls and the Bridal Veil Falls.
20/40

Answer: Horse Shoe Falls. The three waterfalls that make Niagara Falls are the Horseshoe Falls, the American Falls and the Bridal Veil Falls.

Q11. Identify this creature that gets its name from the ship shown here.
21/40

Q11. Identify this creature that gets its name from the ship shown here.

Answer: Portuguese man o' war. It is a jellyfish-like cnidarian that gets its name because of its resemblance to a man-of-war ship at full sail.
22/40

Answer: Portuguese man o' war. It is a jellyfish-like cnidarian that gets its name because of its resemblance to a man-of-war ship at full sail.

Q12. What is the significance of this aircraft from Spice-Jet?
23/40

Q12. What is the significance of this aircraft from Spice-Jet?

Answer: India’s 1st biojet fuel run flight
24/40

Answer: India’s 1st biojet fuel run flight

Q13. Which airline owns the loyalty programme TrueBlue?
25/40

Q13. Which airline owns the loyalty programme TrueBlue?

Answer: Jet Blue
26/40

Answer: Jet Blue

Q14. Identify the lady from the picture and the brand she established.
27/40

Q14. Identify the lady from the picture and the brand she established.

Answer: Edna Emme. Brand – TRESemme
28/40

Answer: Edna Emme. Brand – TRESemme

Q15. Which brand came out with this ad?
29/40

Q15. Which brand came out with this ad?

Answer: Fiat
30/40

Answer: Fiat

Q16. They are just a marketing gimmick with no health benefits, and they are a major source of contamination of the oceans. They are made of cellulose acetate which takes a decade or more to decompose. What is the gimmick?
31/40

Q16. They are just a marketing gimmick with no health benefits, and they are a major source of contamination of the oceans. They are made of cellulose acetate which takes a decade or more to decompose. What is the gimmick?

Answer: Cigarette butts are just a marketing gimmick with no health benefits, and they are a major source of contamination of the oceans.
32/40

Answer: Cigarette butts are just a marketing gimmick with no health benefits, and they are a major source of contamination of the oceans.

Q17. He shared his apprehension about the most sought-after cryptocurrency - Bitcoin- stating that it is going to "evaporate like a mirage"."I was a scammer. I had it down to science, and it's exactly what's happening with bitcoin. The whole thing is so stupid, these kids have gotten themselves so brainwashed." Who is he?
33/40

Q17. He shared his apprehension about the most sought-after cryptocurrency - Bitcoin- stating that it is going to "evaporate like a mirage"."I was a scammer. I had it down to science, and it's exactly what's happening with bitcoin. The whole thing is so stupid, these kids have gotten themselves so brainwashed." Who is he?

Answer: Jordan Belfort (Image: Reuters)
34/40

Answer: Jordan Belfort (Image: Reuters)

Q18. Which tech giant has unveiled Navlekha, a new platform to empower offline publishers to digitise their print publications. The platform needs just a few clicks to work and can be handled even without any knowledge of web publishing?
35/40

Q18. Which tech giant has unveiled Navlekha, a new platform to empower offline publishers to digitise their print publications. The platform needs just a few clicks to work and can be handled even without any knowledge of web publishing?

Answer: Google
36/40

Answer: Google

Q19. Identify this Romanian born American engineer and management consultant.
37/40

Q19. Identify this Romanian born American engineer and management consultant.

Answer: Joseph Juran
38/40

Answer: Joseph Juran

Q20. The print campaign released nationwide on World Water Day created awareness of the problem of acute water shortage faced by 300 million Indians on a daily basis. The poster image was widely shared on social media by influential and millennial. It presented the brand as an answer to a serious environmental problem in the country thus increasing its credibility. Which brand came out with this?
39/40

Q20. The print campaign released nationwide on World Water Day created awareness of the problem of acute water shortage faced by 300 million Indians on a daily basis. The poster image was widely shared on social media by influential and millennial. It presented the brand as an answer to a serious environmental problem in the country thus increasing its credibility. Which brand came out with this?

Answer: Rin
40/40

Answer: Rin

First Published on Aug 31, 2018 03:15 pm
Loading...
Sections
Follow us on
Available On